dimarts, 25 d’octubre del 2016

CAP DE SETMANA DE RELAX.

El dissabte quedem uns quants socis per anar a la V tarda de cinema i fotografia de muntanya de Tortosa, aquesta, a estat tot un èxit, la sala plena, les fotos una passada i els vídeos molt bons, repetirem l'any vinent.


Després sortim junts a fer un entrepà i com no a fer una bona cervesa al Oktoberfest de Tortosa.



El diumenge decidim fer alguna cosa tranquil•la, a Josep un company li va parlar d'una antiga mina per la zona de cardó i decidim anar a pegar un cop d'ull, després de voltar molt i pujar fins a la creu de Santos decidim abandonar i agafar més informació, després anem a buscar una cova que està per la zona de cova meravelles es diu la cova del pi verd, aquesta tampoc l'hem trobat però ja coneixem una mica més del nostre territori.



dilluns, 17 d’octubre del 2016

DIA D'EXPLORACIÓNS.

Aquest diumenge sortim a revisar uns forats que va trobar el nostre explorador oficial de Dinàmic (Joan Ramírez). Els forats estan per la zona de la Font del Fangar, aquesta es troba a la carretera entre Xerta i Prat de Compte.

El primer que localitzem és l'avenc de Mordor, el nom el posem perquè des de l'entrada veiem la torre de l'aigua al fons i pareix la torre del Mordor, aquest es força estret, així que amb una bona desobstrucció i obrim el pas als més gatereros, al fons queda una continuació força estreta però ja és impossible, el forat té força corrent d'aire però com la zona on es troba està plena d'estretes esquerdes, creiem que és l'aire que entra per una d'aquestes.



Després sortim a buscar les coves del Fangar, aquestes són dos coves que creiem es comuniquen entre blocs encara que no hem vist res evident, el més curiós de les coves és que hem trobat un antic Arnes de suro amb les inicials NV, que servia per guardar les abelles i la mel, cosa força curiosa el seu bon estat de conservació.



Quan ja havíem acabat l'exploració ha sortit un altre avenc entre uns blocs, l'Avenc dels Dropos, li hem ficat aquest nom perquè amb les punxes que portàvem al cos ja no volíem anar a revisar-lo, però al final hem instal•lat una corda i Edu a fet una petita exploració que a acabat amb un caos de blocs amb força mal estat i un pou de 10 metres.



dimecres, 12 d’octubre del 2016

CANAL D’EN MARC.

Després del curs d'iniciació cal anar fent sortides per no perdre coneixements i anar agafant més destresa, aquest cop farem una sortida al barranc de la Canal d'en Marc, al Mas de Barberans.

Aquest cop som cinc Dinàmics: Alex, Edu, Ivan, Paco i Marcos, la intenció és fer unes quantes sortides de barrancs amb els companys que van fer el curs.

Aquesta canal es troba força a prop de Tortosa i el seu equipament està una mica antic, encara guarda spits del primer equipament i xapes fetes a mà, alguns passamans estan un pèl vells i deteriorats, estaria bé un bon re-equipaments amb químics, sempre mantenint els valors dels primers instal•ladors, l'apuntem a la nostra llista de coses pendents, ara sols falta trobar temps.



dilluns, 3 d’octubre del 2016

5 TROBADA D'AMICS ESPELEÒLEGS.

Aquest cap de setmana, ens vam apuntar a la Trobada d'amics Espeleòlegs, organitzada per la U.E.C Tortosa.

Nosaltres el dissabte no vam poder fer activitat, però si vam poder assistir a les xerrades d'Història de l'espeleologia al Massís dels Ports i Algars, a càrrec de Jordi Ortiz.
Sima de la Cornisa, a càrrec de Lluís Almela, Jorge Membrado i Carlos Cantero.

Després de passar-ho bé amb les xerrades de les exploracions, vam poder gaudir d'un bon sopar al restaurant els Pous de la Neu, que també col•laborava amb la trobada.



El diumenge, ja carregats amb els petates i el material fotogràfic, vam poder distribuir-nos per anar a Sabarin 1, aquest cop som 4 espeleos per part del nostre club Dinàmic: J.Arla, Joan, Edu i Marcos.



A l'entrada trobem a Laura i Roger del Espeleo club de Gracia amb alguns companys de l'EGAN, també trobem a Pinyol i la Montse de la U.E.C i alguns companys més que no tinc clar de quins grups pertanyen.

Ens organitzem per entrar els últims i així desinstal•lar la cavitat i pegar un cop de mà a l'organització.

Com sempre és una cavitat molt bonica i sempre que entro gaudeixo de formacions noves que encara no les havia vist.



Esperem repetir un altre any i de part del nostre club volem felicitar als membres de la U.E.C Tortosa per la gran feina que els comporta aquestes trobades i la gran amabilitat de tots ells.

Gràcies i repetirem.